Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" завърши 1:1 с "Рубин" (Казан) в контрола

Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" завърши 1:1 с руския "Рубин" (Казан) в първата си контрола от лагера в Белек. Головите положения в мача не бяха много, а двамата треньори пуснаха почти всички записани в стартовия лист футболисти.

Първата възможност за "Лудогорец" беше в 16-ата минута, но ударът на Марселиньо мина в аут. В 25-ата минута Моци спаси българите от попадение, след като спря топката на голлинията, докато 10 минути по-късно опция имаше и за Кишада, чийто удар обаче не намери очертанията на вратата. Накрая на първата част Прудников от "Рубин" пробва удар от 12-13 метра, но вратарят Владислав Стоянов спаси.

Двамата треньори направиха по 10 смени на почивката, но това не се отрази особено на темпото - и двата отбора продължиха бавно и без ритъм. В 56-ата минута Руслан Мухаметшин прати топката в мрежата на българския шампион - 0:1.

След гола "Лудогорец" пренесе играта в половината на руснаците, един от техните играчи получи и червен картон, а най-добрата опасност в следващите 10 минути беше диагонален удар на Кайсара, който не намери очертанията на вратата.

Натискът продължи, а пробив и пас на Михаил Александров не намери Роман Безяк, който се размина пред вратата. В 85-ата минута Дмитро Торбински стреля по диагонала, но топката беше уловена сигурно от Чворович.

Минута преди края на редовното време "Лудогорец" изравни чрез защитника Теро Мантула. Себастиан Ернандес центрира от фаул, първоначално руснаците изчистиха топката, но тя попадна във финландския бранител на орлите, който я прати зад латвийския
вратар на Рубин - Арлаускис.

Състав на "Лудогорец": Владислав Стоянов, Йордан Минев, Козмин  Моци, Георги Терзиев, Гийерме Шоко, Йероен Луму, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Даниел Абало, Марселиньо, Жуниньо Кишада (Иван Чворович, Теро Мантула, Витиня, Жуниор Кайсара, Христо Златински, Мичел Бургзорг, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Роман Безяк, Себастиан Ернандес, Димо Бакалов).
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна