Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генерал Стоян Тонев застава начало на ресор "Здравеопазване" в Столична община

Снимка: Ивайло Михайлов

Бившият директор на Военномедицинската академия генерал Стоян Тонев ще оглави ресора "Здравеопазване" в Столичната община, а социалните дейности ще останат в ресора на заместник-кмета Албена Атанасова. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Генерал Тонев ще работи за подобряване на доболничната помощ в София и за създаване на звено "Спешна помощ" към общината:

Ще направя всичко възможно, а и някой път и невъзможното наистина София да бъде един добър модел за едно цялостно здравеопазване на България, една добра идея, само с две думи фиксирам - става въпрос за специализирана Спешна помощ. Имам впредвид, деца до 1 година, възрастни хора над 75 години, инфекции и психиатрия. Това са проблеми, които могат да бъдат решени с минимум пари и с добра организация. Програмата, която аз ще представя ще бъде по месеци, дни, седмици. Ще избягвам думата "ще подобрим". Не ще подобрим, ще свършим това. ВМА също ще продължи да приема най-тежкото, което има в София и ще бъде един добър партньор на  общинското здравеопазване, както е навсякъде по света.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна