Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ иска оставката на заместник-министъра на околната среда Чавдар Георгиев

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ иска оставката на заместник-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев и на цялото политическо ръководство на екоминистерството. Според опозицията цялата система на управление на околната среда и водите в страната е била "обезглавена" за една нощ.

Г-н Георгиев беше заместник-министърът, по чието време в периода 2005-2009-а бяха спряни плащанията по Оперативна програма "Околна среда", защото бяха допуснати проекти с недопустими за финансиране мерки. Този човек е политически угоден, не е експерт. Поради тази причина той трябва да си подаде веднага оставка, след това и целият кабинет, защото това е един политически кабинет, който води България по пагубен път, каза народният представител Станислав Иванов.

Това, което основно ни притеснява, е, че усещаме възраждане на тези процеси, които ще доведат държавата ни до пагубни последствия, защото беше оповестено, че приоритет на това правителство е опазването на околната среда, а ние виждаме всичко друго, освен опазване на околната среда, заяви и депутатът Ивелина Василева.
 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна