Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Табаков: Правителството избра правилния момент, в който да отправи икономическите послания

Снимка: БТА
Визия за икономиката на България обсъждаха бизнесът и правителството. Според Георги Табаков от Българския икономически форум  голямата част от посланията на срещата звучат добре и са позитивни:

Правителството избра много правилен момент, в който да отправи тези послания. В началото на бизнес годината, в началото на един период на икономически растеж в света и в европейски мащаб. Икономиката винаги е свързана субективно с това какви са очакванията на  различните играчи. У нас българското правителство вече поне говори на икономически език, а не на жаргон. Поне говори неща, които се чуват и на други икономически форуми. Доколкото разбрах, ще се използват модерни лостове и инструменти, а не намеса на държавата в индустрията. Има различни форми, ще се дават, предполагам по облекчен начин и с държавни гаранции кредити на тези предприятия, които произвеждат за износ, за да могат те да финансират своето производство преди износа. Държавата разполага с много фондове, навсякъде държавата е силен играч
, отговори Табаков, попитан откъде ще се намерят средства за това кредитиране. Това, което ме притеснява, е, че България няма секторна политика.

Интервюто с Георги Табаков можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна