Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" загуби с 1:2 като гост на "Локомотив"

"Ботев" Враца загуби с 1:2 гостуването си в Пловдив на местния "Локомотив", в мач от 13-ия кръг на елитната "А" футболна група.
 
Гостите създадоха повече опасности преди почивката и могат да съжаляват, че не реализираха всичките си възможности. В 11-та минута Николай Христов, след атрактивно изпълнение на задна ножица, разтресе напречната греда на вратата на Флориан Лучини. В 33-та минута врачани поискаха дузпа, тъй като топката срещна ръката на Йордан Тодоров в наказателното поле на "смърфовете", но реферът Георги Игнатов не отсъди нищо.
 
В 41-та минута централният бранител на гостите Мартин Ковачев шутира силно, топката се удари от гредата и влезе в мрежата на домакините. В последната атака преди почивката Юнес Бенжалюн изравни резултата, засичайки с глава топката след центриране на Здравко Лазаров.
 
Втората част започна с натиск на "Локомотив", но ударите на Сержиньо и Даксон минаха покрай вратата на Цветковски. В 65-та минута Лазаров реализира втори гол за домакините, с което донесе пълния обрат в резултата. Нападателят се възползва от хубаво подаване на Сержиньо.
 
До края на мача гостите опитаха да изравнят резултата, но не намериха верния път към мрежата на Лучини. Загубата за "Ботев" е първата за тима от 30 септември насам и прекъсна серия от победа и 3 поредни равенства.

"Локомотив": Лучини, Бенжелюн, Родригес, Тодоров, Венков, В. Георгиев, Сержиньо /90+1 Садъков/, Даксон /90 Д. Георгиев/, Златински, Лазаров, Релич /66 Коцев/.
"Ботев": Цветковски, Найденов /59 Мечев/, Дениран, Ковачев, Ванков /78 Динчев/, Куанг, Николов, Христов, Валериев /61 Ценовски/, Коконов, Костадинов.
0:1 Ковачев /41/, 1:1 Бенжалюн /45/, 2:1 Лазаров /65/.
Главен съдия Георги Игнатов; жълти картони: Релич, Даксон /Локо Пд/, Ковачев /Ботев/.
...
Загуба инкасира и белослатинският "Чавдар", който отстъпи с 0:2 при гостуването си на "Пирин" в Гоце Делчев. Мачът се изигра пред вратата на гостите, които успяха да удържат натиска на домакините до към края на първото полувреме. Още в 12-та минута Грозев можеше да си вкара неспасяем автогол, когато опита да избие шут на Симеон Баев, а топката срещна гредата на собствената му врата... В 38-та минута обаче Георги Самокишев с глава откри резултата. Нападателят наказа вратаря на "Чавдар"-четата Мартин Симеонов, който увисна след центриране на Лазаров. В 42-та минута за втори път гредата спаси гостите, след шут на Лазаров. В самия край на мача Виктор Шишков оформи крайния резултат, бележейки след извеждащ пас на Самокишев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени