Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболно игрище за 100 000 лева откриха в Бойчиновци

Ново игрище за футбол на малки вратички имат в Бойчиновци.
 
"Терена с изкуствена настилка ще ползват както децата, така и възрастните- стига да искат да спортуват", каза при откриването спортният министър Свилен Нейков и подаде първия пас в първия мач на новата придобивка. 

Теренът е изграден по съвместна инициатива на спортното министерство, Българския спортен тотализатор и община Бойчиновци. Игрището е с размери 20:40 метра, с ограда и осветление. За изграждането му са вложени 100 000 лева.

"Българският Спортен Тотализатор с този обект доказа своя ангажимент не само за развитието на професионалният спорт, но и за осигуряване на условия за масов спорт и физическа активност", каза директорът на Регионалната дирекция на спортния тотализатор в Монтана Цветан Цолов.
 
"Съоръжението ще може да се ползва от всички жители на града за практикуване на любимия спорт в свободното време", обеща кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

На откриването присъстваха народният представител Димитър Аврамов, областният управител на Монтана Ивайло Петров и заместник областният управител Нина Петкова, Боян Гергов- председател на ОС на БФС Монтана, много граждани и гости.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна