Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" победи "Бдин" с 2:1 в контрола

Монтана победи с 2:1 Бдин /Видин/ във втората си контрола от зимната си подготовка.

Гостите от втородивизионния тим откриха резултата в 5-та минута. Борислав Хазуров бе съборен в наказателното поле и сам превърна в гол отсъдената дузпа. Монтана изравни чрез Димитър Воденичаров, който се възползва от грешка на вратаря Митев. В 37-та минута домакините можеха да покачат резултата. Нападателят Димитър Илиев се откъсна сам, но стреля покрай гредата, вместо да подаде на свободния Светлан Кондев.
 
 
В началото на втората част на два пъти Йордан Тодоров- Паро стреля опасно, но вратарят на "Бдин" Симеонов извади ударите му.
В 71-та минута последното ново попълнение в състава на "Монтана" Борислав Борисов донесе победата, като наказа грешка в защитата на "Бдин".
22-годишният Борисов идва от "Литекс" и ще играе като преотстъпен в Монтана до лятото. Боби Борисов премина в Ловеч от "Бдин", но наставникът на "Литекс" Христо Стоичков реши да го даде в Монтана, за да трупа опит.
 
 
"Видинчани първи откриха резултата след точно изпълнена дузпа от Борислав Хазуров. Домакините успяха да изравнят в 30-тата минута, а победният гол за първодовизионния тим падна през втората част, когато на терена бе направена пълна смяна на съставите. През първата част видинчани пропуснаха да отбележат след удар на Мартин Керчев в гредата и пропуск на Николай Цветков. Старши треньорът на "Бдин" Николай Нинов започна със следния състав- Тодор Кючуков, Цветан Зарев, Петър Кюмурджиев, Георги Николов, Ивайло Иванов, Мартин Керчев, Калоян Цветков, Николай Цветков, Цветослав Тодоров, Борислав Хазуров и Антонио Ласков. След Тодор Кючуков на вратата за по 30 минути пазиха и другите двама вратари в отбора- Димитър Симеонов и Христо Матев. През втората част Николай Нинов даде шанс за игра на Ангел Цолов, Даниел Михалов, Куатара Мамаду, Иван Мишев и тримата французи- Джонатан Кабале, Йоан Оду и Идрис Ба. Цял мач за видинчани изиграха Георги Николов, Цветослав Тодоров и Борислав Хазуров. Срещата поради травма и заболяване пропуснаха Георги Илиев и Иван Иванов. На 2 февруари към отбора се присъединява и завърналият се от проби в "Славия" Мариян Станчев"- съобщи пресаташето на "Бдин" Красимир Каменов.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени