Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" трети за Купата на хотелиерите в Сандански

"Ботев" Враца спечели малко куриозно третото място на турнира за Купата на хотелиерите в Сандански. В малкия финал на надпреварата, врачани бяха облагодетелствани от регламента и станаха трети, въпреки че не успяха да победят четвъртия- "Светкавица" Търговище, с когото завършиха 0:0. Според правилника на състезанието противниците трябваше да си бият дузпи, но тимът от Търговище се отказа и това направи "Ботев" трети в крайното класиране. За отбора на "Светкавица", чийто треньор е бившият наставник на "Бдин" Альоша Андонов, остана четвъртото място.
 
Във финала лидерът в Източната "Б" група "Любимец" победи елитния "Локомотив" Пловдив с 3:1 и спечели четиристранния турнир.

Мачът между "Ботев" и "Светкавица" няма да се запомни с нещо значимо. В средата на първото полувреме Иван Коконов и Илия Илиев бяха близо до отбелязването на попадение за врачани, а малко по-късно и Тихомир Кънев опита да вкара в мрежата, пазена от стража на "Ботев"- Христо Митов, но не успя. Равенството пък беше първото реми, което "Ботев" записа в 9 контроли от началото на подготовката си за пролетния полусезон в елитната "А" група. В досегашните срещи врачани са постигнали 6 победи и 2 загуби.

"Ботев": Митов, Ант. Петров, Ванков, Савич, Найденов, Балтанов, Илиев, Николов, М. Петров, Коконов и Данчев /в игра влязоха още: Альошев, Пенчев, Валериев, Куанг и Чалъков/.
Жълт картон: Ванков "Ботев".
"Светкавица": Георгиев, Станчев, Иванов, Недялков, Венков, Цветков, Костадинов, Шоколаров, Цветан Илиев, Кънев, Мастагарков /в игра влязоха още Тодоров, Дамянов, Вълев, Караманов/.
Главен съдия Ангел Баялцалиев /София/; стадион "Вихрен" в Сандански- 50 зрители.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени