Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама чужденци напуснаха "Ботев" Враца

Още двама чужденци напуснаха футболния „Ботев” /Враца/, съобщиха от ръководството на елитния клуб. От днес Саша Анеф не е играч на врачани, потвърди информацията спортният директор Валентин Станчев.

 

Валентин Станчев

Той допълни, че младежкият национал на Уругвай, в чиито жили тече и българска кръв, се е съгласил да разтрогне договора си по взаимно съгласие, като „Ботев” не дължи неустойки затова, че контрактът е развален предсрочно. Анеф си тръгва, защото не успя да се наложи в титулярния състав.

Друг уругваец – Пабло Кабайеро, пък беше уволнен дисциплинарно от врачанския клуб заради системно нарушаване на спортни режим и неявяване на работа, допълни Станчев. Кабайеро ще бъде запомнен с това, че игра само в 3 мача през тази есен, но се подписваше под месечна заплата в размер на 8 000 лева.

Двамата чужденци дойдоха на стадион „Христо Ботев” след идването на италианския мениджър Пепино Тири. Разтрогването на контрактите им беше предизвестено преди дни, когато спортният директор Валентин Станчев предупреди, че врачани ще се отърват от всички високопрлатени, но некачествени играчи.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна