Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа контрола на "Ботев" на 26 януари

Ръководството на врачанския "Ботев" договори първата контрола от подготовката си за пролетния полусезон в "А" футболна група. На 26 януари тимът, воден от старши треньора Антони Здравков, ще срещне столичния "Локомотив" в проверка. Мачът ще се играе по време на престоя на врачани в Сандански, където футболистите на елитния клуб ще бъдат на зимен лагер. От ръководството обаче не уточниха от кога до кога "Ботев" ще е в южния град.

Първата тренировка на отбора във Враца е на 7 януари. Заниманието е от 14 часа на стадион "Христо Ботев". Най-вероятно тогава ще стане ясен графикът на подготовка през пролетта.

Спортният директор на "Ботев" Валентин Станчев обяви, че засега отборът не се е разделил с никой от футболистите, които бяха разпуснати в зимна ваканция на 13 декември. В състава се завръщат петима от игралите с екипа на врачани миналия сезон- това са защитниците Тихомир Наденов и Росен Ванков, полузащитникът Светослав Валериев и нападателите Румен Рангелов и Бранимир Костадинов. Сигурен за врачани е и капитанът на третодивизионния "Червен браг" Дилян Димитров. В същото време управата на "Ботев" уточни, че продължава преговорите за продажба на някои от основните си футболисти във водещи български отбори. Според неофициално потвърдена информация, става дума за защитника Жайро Родригус и нападателя Игнасио Лорес Варела. Мениджърът на Владислав Романов пък усилено му търси отбор в чужбина, след отказа на ЦСКА да привлече юношата на "червените" в пролетната си селекция.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна