Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на "Монтана" играят с "Хасково"

Баскетболистките на "Монтана" и "Хасково 2012" играят на 14 февруари първа ¼ финална среща от турнира за Купата на България. Мачът е от 17.30 часа в хасковската зала "Дружба". За първи път от доста време наставникът на монтанчанки Славко Димитров няма кадрови проблеми.

В началото на седмицата украинката Олена Самбурска имаше леко неразположение, но нещата отшумяха. Двата отбора добре се познават. Преди седмица в зала "Младост" "Монтана" би "Хасково" в мач за първенството. Славко Димитров и треньорката на "Хасково" Елена Станкова заявиха, че жребият е тежък и един от двата опитни състава ще трябва да отпадне. Реваншът в Монтана е на 18 февруари от 18 часа.

Другата двойка е Берое /Стара Загора/ - Левски. Дунав /Русе/ вече поведе с 1:0 победи на Рилски спортист /Самоков/ след 74:35 точки и на практика си осигури място на финала. В този етап лидерът Нефтохимик /Бургас/ почива.

Победителят от двете срещи от ¼ финалните двойки се класират за финалната фаза от турнира. За втора поредна година домакин ще е Русе, а мачовете ще се играят на 23 и 24 февруари.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени