Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" играе на осветление в Пловдив

"Ботев" и "Локомотив" играят в сряда на електрическо осветление мача си от 21-ия кръг на елитната ни футболна дивизия. Началният час на мача беше преместен от 19.30 часа, за да може публиката в Пловдив да гледа шоуто на изкуствено осветление. Подобно събитие се случва за първи път на стадион "Локомотив", което прави мачът исторически. Реферът от Сандански Христо Ристосков получи наяд за този двубой, край тъчлиниите ще му помагат Николай Марков и Петко Павлов.

"Познаваме стила на игра на противника. Няма да ни е лесно, но заради последните събития и резултатите от мачовете през пролетта сме принудени да търсим максимума в Пловдвив", заяви старши треньорът Антони Здравков.

Той няма да може да разчита на наказаните Жайро Родригес и Николай Маринов, аут от групата за мача за контезеният Светослав Валериев и възстановяващият се от операция Павел Петков. В групата за мача няма да попадне и Росен Ванков, който тренира наравно с отбора, но още не е в оптималната си форма. Наставникът Антони Здравков, който ще гледа от трибуните мача поради наказание, отново припомни екшъна от мача с ЦСКА заради който беше наказан:

"И тогава, на пресконференцията преди мача, апелирах: който и да е съдията, да има еднакъв аршин и да спазва правилата. В случая - това не се получи - той спази правилата само в посока ЦСКА, а към "Ботев" /Враца/ - ги погази!"

Масимилиано Амендола

През есента "Ботев" победи с минималното 1:0 "смърфовете" след попадение на Масимилиано Амендола. Успехът беше първия след 5 поредни загуби за врачани и беше извоюван от повикания на помощ да спасява отбора Антони Здравков. След тази победа "Ботев" спечели още 12 точки и зимува на 11-то място в края на полусезона. Изходните позиции на противниците сега са следните: домакините се намират на VІ място с 32 точки, а гостите са 12-и със 17 пункта. В последния кръг врачани паднаха драматично с 3:4 у дома от ЦСКА, а "смърфовете" изпуснаха победата в Перник и завършиха 1:1 с "Миньор".

Двата съперника са изиграли 47 мача в елита досега, като врачани имат положителен баланс срещу пловдивчани: 21 победи, 9 равенства и 17 загуби при голова разлика 75:62. Спортният директор на врачани Валентин Станчев обобщи какво ще гони отборът на "Ботев" не само в Пловдив, но и до края на първенството:

"Нашата работа е да учим нашите футболисти да играят футбол, да се забавляват. Това правим на всеки мач, на всяка тренировка. Да радват феновете и да не се предават пред никого!"

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Чавдаров, Куанг, Альошев, Найденов, Георгиев, Савич, Висенте, Илиев, Якимов, Атанасов, Христов
РЕЗЕРВИ: Митов, Тонев, Николов, Рангелов, Маркети, Велев,
КОНТУЗЕНИ: Яначков, Валериев и Петков.
НАКАЗАНИ: Жайро и Маринов.

Срещи - 21 сръг, "А" ПФГ :

Днес от 17 часа:
Локомотив (София) - Славия

Утре от 16 часа:
Пирин (Гоце Делчев) - Левски

От 17 часа:
Черно море - Монтана
Миньор (Перник) - Черноморец
Литекс - Етър

От 18 часа:
Берое - Ботев (Пловдив)

От 19.30 часа:
Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)

Четвъртък, 19.30 часа:
ЦСКА - Лудогорец

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна