Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" дублира шампионската си титла

На стадион "Огоста" "орлите" биха с 3:0 Монтана, но по-важното се случи в София. На "Герена" Левски направи 1:1 със Славия и равенството донесе титлата на Лудогорец.

На загрявката Марселиньо получи контузия и бразилецът бе заменен от Себастиан Ернандес. Лудогорец наложи натиск от началото, но до почивката отбеляза само един гол. В 11-та минута вратарят Христо Иванов отби удари на Миро Иванов – Деко и Георги Костадинов. В 30-та Кишада центрира и с глава Светослав Дяков изведе напред Лудогорец. До почивката гостите можеха да си решат нещата, но само отличните изяви под рамката на вратаря Христо Иванов не позволиха това да стане. Кишада и Георги Костадинов пропиляха чисти положения. Влезлите като резера и след почивката, направиха победата на разградчани по-изразителна. В 68-та минута Милисавлиевич изведе на чисто Михаил Александров и той се разписа за 0:2. Осем минути по-късно се получи същата ситуация между двамата, но този път Александров вкара с глава за 0:3. Мачът на стадион „Огоста” завърши, а всички от Лудогорец чакаха 30 секунди, за да разберат крайния резултат на „Герена”. След равенството 1:1 между Левски и Славия футболисти, ръководство и фенове на Лудогорец празнуваха на стадион „Огоста”.

Ангел Петричев, изпълнителен директор Лудогорец:

"Винаги съм вярвал, че Господ не е само за Левски. Господ е за всички българи. Молех се Господ да подкрепи силните, да подкрепи хората, които денонощно работеха за идеята и вярваха до край. Лудогорец игра цяла година добре и заслужено е шампион. Не може един рикошет да реши титлата. Благодаря на момчетата от Славия, които удържаха на „Герена” и показаха, че футболът е още жив. Голям поклон за тях. Господ реши купата да е във витрината на Лудогорец за втора поредна година. Мисля, че я заслужаваме."

Ивайло Петев, старши треньор Лудогорец:


"Щастлив съм от факта, че отново сме шампиони. Имахме много тежка пролет. Радвам се, че спечели нашия отбор, който е с класа над другите. Ние можехме да си решим нещата още на „Герена”. Футболът е магия и затова милиони хора треперят. Какво по-хубаво от това Лудогорец за втора година да е шампион. Догодина пак ще сме шампиони. Трябва да се представим по-достойно в Европа, тъй като миналата година късметът ни обърна гръб."

Мирослав Иванов – Деко, капитан Лудогорец:

"Най-добрият отбор е шампион на България. Видяхте колко пъти Левски печелеше в 90-та минута. С развитието на мача на Левски със Славия ние имахме късмет. Ако трябва да бъда честен не съм очаквал такъв развой на мача на „Герена”. Аз мислех, че Левски спокойно ще си бие 2-3 на нула. Благодаря на футболистите на Славия, че се хвърлиха и играха и с тяхна помощ станахме шампиони. Аз съм вярваш човек и смятам, че Господ даде повече на нас. Лудогорец игра добре през целия сезон и заслужено е шампион."
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна