Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 медала за врачанските автомоделисти

Врачанските автомоделисти спечелиха 12 медала по време на стартовете от 2-ия кръг на държавния шампионат по автомоделизъм за електрически модели. В надпреварата, която се проведе на пистата в града под Околчица, се включиха 25 пилоти от 7 клуба в страната в 5 категории. В клас "Електроформула 1/10" Марио Вутов от Козлодуй спечели златния медал, следван от Никола Кръстев от тима на "Стелди еър" София и Николай Георгиев от СТМК "Враца".

В класовете "Електроформула със сток мотор" за мъже и деца домакините доминираха и спечелиха двата комплекта медали. При децата първи е Емил Давидов, следван от Веселин Анимиров и Никола Ваньов, а при мъжете над всички беше Александър Георгиев, пред Атанас Георгиев и Никола Ваньов.

В клас "Електроформула 1/12" първи завърши Кристиян Крумов от СТМК "Враца" пред Екатерина Венелинова от състава на АЕЦ "Козлодуй". В клас "Тимово надбягване" в двата финала по 24 минути двойката Марио Вутов и Никола Кръстев навъртя 155 обиколки и заслужиха златото, следвани от братята Николай и Атанас Георгиеви от СТМК "Враца" със 132 обиколки, а трети завърши втората врачанска двойка Виктор Робев и Александър Георгиев - със 123 обиколки.

Така врачанските автомоделисти записаха в своята сметка 3 златни, 4 сребърни и 5 бробнзови медала. Победителите получиха медали и грамоти. Следващото състезание е в другата събота и неделя в Шумен, където ще се проведе втория кръг от шампионата за модели с двигатели с вътрешно горене.

По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна