Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа загуба за "Ботев" в контролите

"Ботев" записа първа загуба от подготовката си преди новото първенство на "Б" футболна група. В петия си контролен мач врачани загубиха с 0:3 от първодивизионния "Арис" /Солун/, а мачът се игра в Правец.

Двубоят започна с попадение за гърците, което падна още от съблекалните. "Арис" поведе в резултата в 1-та минута. Последва пропуск на Георги Какалов. През вторите 45 минути врачани продължиха да играят равностойно на противника, но в 60-та мин. допуснаха и второ попадение в мрежата си. След това Дарко Савич, Юлиян Ненов и Петър Альошев пропуснаха изгодни положения да върнат "Ботев" в мача. Удар на Александър Киров пък срещна гредата на гръцката врата. Противно на логиката, "Арис" стигна до трето попадение, което падна в 85-та мин.

Според спортно - техническия директор Валентин Станчев, въпреки загубата, врачани са играли силно и само пропуските на нападателите са довели до тежката загуба. Гръцкия отбор е с две седмици по-напред в подготовката, а врачани имат две седмици до старта на първенството. Следващата контрола на "Ботев" /Враца/ е в петък- 19 юли от 18 часа в Монтана срещу местния тим.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна