Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилоти от Северозапада печелят медали край Варна

Автомоделисти от Северозапада се представиха достойно в стартовете от 3-ия (последен) кръг за радиоуправляеми модели с висока проходимост. Стартовете от надпреварата завършиха в неделя във варненския квартал Аспарухово, където в битка за разпределение на медалите се пуснаха 25 пилоти от 7 български клуба.

В клас "Бъги 1:8" над всички беше Марио Вутов от АЕЦ "Козлодуй", който в 45-минутния финал завъртя 99 обиколки. Шести в дисциплината завърши водачът на тима от атомната ни столица Румен Драганов със 79 обиколки. В клас "Електро Бъги 1:8" Екатерина Валериева от АЕЦ "Козлодуй" финишира първа с постижение 20 обиколки за 10 стартови минути.

© Снимка: Жоро Александров

      Състезателят от Враца Дамян Петров- горе вляво.
В клас "Тръги" победи шефът на шуменския клуб Юрий Трънчев. Най-драматичен се оказа последният 30-минутен финал в клас "Бъги 1:5". Светослав Янакиев от Спортен клуб по радиоуправляеми модели- Варна спечели надпреварата с 65 обиколки. Със същото постижение, но с 2 наказателни секунди повече втори остана Дамян Петров от Спотно-технически моделен клуб "Враца".
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна