Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев е №1 в рали кроса

Васил Василев е новият шампион на България в рали кроса. Анатоли Кръстев спечели 8-ия кръг от надпреварата. 30 автомобила взеха участие в последния кръг в Монтана.
 
Много нерви и напрежение имаше на финала на пистата в местността "Пъстрина". Пилотите на "Старт Н" /Криводол/ Васил Василев и Янко Якимов, и представителят на домакините от "Монтана Рейсинг тим" Иван Живков се наредиха на финала. Победителят ставаше шампион. На първия завой, обаче, няколко автомобила се удариха. Сред потърпевшите бе и Янко Якимов, който подкара Ауди-то си обратно срещу движението, спря гонката и стартът трябваше да бъде повторен. Съдиите не му позволиха да се нареди отново на стартовата решетка.
 
След шест обиколки първите три места бяха за представителите на "Монтана Рейсинг тим" - Анатоли Кръстев с "Форд Пума", Александър Томов и Минчо Борисов, и двамата със "Субару".

"Победата е сладка, добре, че автомобилът оцеля. Най-важното е колата да не се счупи"- сподели победителят Анатоли Кръстев.

Ето и победителите в отделните класове: Цветан Минков АМК Ботевград в Х1 и Дивизия 1; Андрей Колев Старт Н /Криводол/ Е1; Ивайло Илиев Плевен Рали тим Х2; Пламен Цветанов Жико МС Х3. В отборното победител е "Монтана Рейсинг тим" с 33 точки. На следващите места са "Старт Н" с 12 и Жико МС 4 точки. Андрей Колев взе наградата на феърплей. Кметът на Монтана Златко Живков награди повечето от победителите, като освен предметни, имаше и парични награди от Община Монтана.

"Последния кръг на рали кроса предложи изключително много емоции близо до Монтана. Много страсти, много нерви, но и едно хубаво състезание"- каза Златко Живков.

Шампионът Васко Василев /клекналият вляво/.
Видинчанинът Васил Василев от "Старт Н" остана четвърти на пистата в Монтана. Класирането му стигна, за да се поздрави с титлата за 2013-та година.

"Беше ми трудно, през годината имахме три първи места, след това имахме проблеми с автомобила, а неправилният подбор на гуми ни изигра лоша шега. Въпреки това, имаме рекорд на трасето"- каза шампионът.

 
 
 
Янко Якимов е втори, а трети е Иван Живков. В клас до 1600 кубика №1 за сезона е Емил Минчев Субару /Монтана Рейсинг тим/. За втора поредна година "Монтана Рейсинг тим" е отборен шампион на България пред "Старт Н" /Криводол/ и Жико МС.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!