Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалянковците от Враца безплатно на мача срещу "Академик" Свищов

Футболните запалянковци от Враца няма да плащат, за да гледат в събота домакинството на местния "Ботев" срещу "Академик" /Свищов/ - това решиха хората от новото ръководство на клуба. Мачът е от програмата на 9-ия кръг на "Б" група и започва в 16 часа. Досега запалянковците трябваше да дават по 4 лева, за да гледат любимците си. Жестът с безплатния вход цели да привлече повече публика на стадион "Христо Ботев", а хората от трибуните да дадат импулс на футболистите от местния клуб.

Старши-треньорът Тодор Гарев обяви, че има нужда от подкрепата на феновете: "Нуждаем се от подкрепата на публиката от първата до последната минута. Адмирирам това решение и се надявам от трибуните увереността ни да се върне и на терена", заяви на редовния си брифинг наставникът на врачани.

Тодор Гарев допълни, че разчита на всеки един от футболистите, с които разполага. Треньорът се надява в събота тимът му да вземе първата си домакинска победа: "Искам добра игра и победа. Очаквам точката срещу "Монтана" да даде импулс на играчите и те да си върнат своята увереност. Без агресия в атака обаче няма да стане. Никой няма да дойде във Враца и да се бие сам – трябва ние да искаме победата и да я търсим".

Тодор Гарев допълни, че няма кадрови проблеми. В "Ботев" няма контузени и наказани играчи, а на тренировка всеки дава максимумът от себе си.

"Всички тренират нормално. Дарко Савич също е почти готов за игра. Тренира вече 10 дни. Надявам се, че може да помогне на отбора, тъй като е опитен футболист", съобщи Гарев.

По повод спекулациите за напускащи играчи, наставникът уточни, че на този етап разтрогналите са двама: "Даниел Божков разтрогна договора си по вина на клуба, а Георги Какалов – по взаимно съгласие. Останалите обещаха, че може да се разчита на тях и аз им вярвам. Изплатена е една част от дължимите пари, а ръководството си преговаря с играчите за намаляване на месечните възнаграждения според възможностите, които имаме".

Домакинският мач на "Ботев" е в събота от 16 часа. Преди него врачани са на 11-о място с актив от 7 точки. Противникът от Свищов е с две места по-назад в класирането с едва 5 пункта.

Състав: Цветковски, Пейчев, Альошев, Каменов, Савич, Велев, Ил.Илиев, Пл. Илиев, Киров, Ненов, Коен.
Резерви: Митов, Байрев, Валериев, Найденов, Рангелов, Николов, Цонев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени