Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Гарев: "Тази победа ни трябваше"

"Ботев" най-сетне записа домакинска победа в първенството на "Б" футболна група. Това се случи при петия опит пред собствена публика в събота, когато се играха двубоите от 9-ия кръг. В ролята на жертвата влезе "Академик" /Свищов/, начело на когото беше един добър познайник на врачани - Румен Стоянов. Същият треньор вече излъга „Ботев” веднъж през тази есен, като начело на "Марек" /Дупница/ успя да изкопчи 0:0 от "Ботев". Този път тактиката му за дълго лежане и бавене на играта не успя, а врачани взеха глътка въздух и се оттласнаха от 11-ото място в класирането.

Голът на победата беше дело на резервата Тихомир Найденов, който обикновено играе на поста ляв защитник. Този път Бизнеса, както е по-известен играчът, влезе в средзата на терена и в 66-та мин. с глава прониза вратаря на гостите Иван Иванов. "Ботев" можеше и по-рано да реши мача, но ноападателите на домакините се провалиха в атаките. Най-близо до попадението беше Румен Ряангелов, който в 11-та мин. остана сам срещу вратата, но от 5 метра изкара топката край 7-метровите й очертания. За 90 минути гостите не създадоха нито едно чисто голово положение пред Веселин Цветковски. За първи път от началото на кампанията пък публиката във Враца изпрати с аплодисменти своите футболисти.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Цветковски, Димитров, Альошев, Пейчев, Байрев, Цонев /46 Илиев/, Киров, Велев, Рангелов, Мечев /64 Валериев/, Ненов /46 Найденов/.

АКАДЕМИК: Ив.Иванов, Кр.Михайлов /46 Каролев/, Грамитов, Горанов, Бачев, Ив.Михайлов, Тодоров /60 Петров/, Ант.Иванов, Колев /81 Антонов/, Русев, Игнатов.
ГОЛМАЙСТОР: 1:0 Найденов /66/.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Мечев /Б/; Бачев и Игнатов /А/.
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Иванов /Благоевград/
СТАДИОН: "Христо Ботев" - 500 зрители.

Мачът ще се запомни с това, че никой от зрителите не плати нищо, за да го гледа, тъй като ръководството на "Ботев" пусна свободен вход. Въпреки това и хубавия слънчев следобед, едва 500 човека дойдоха на трибуните. Уникален гаф сътвори спортно-техническия щаб на домакините в минутите преди мача. Тогава треньорите на "Ботев" научиха, че не могат да използват централния бранител Дарко Савич, защото никой не знае къде е картотеката му. Чуйте обяснението на старши треньора Тодор Гарев:

В крайна сметка "Ботев" спечели важни 3 точки и се укрепи на 9-то място след 9-ия кръг. В следващия мач врачани отново са домакини, като на 19 октомври приемат "Банско". В събота обаче им предстои гостуване в Монтана в мач-реванш от турнира за купата на България.

ОТЗИВИТЕ СЛЕД МАЧА

Старши треньорът на гостите Румен Стоянов
този път не беше доволен от представянето на своите футболисти. В първия кръг на настоящата кампания от "Б" група Стоянов стигна до 0:0 във Враца с тима на „Марек”. Този път тактиката му беше пробита:

"Отборът от Свищов не заслужаваше да загуби този мач, а да си тръгне с точка или с точки от Враца. Въпреки усилията обаче, футболистите не успяха. Колкото и клиширано да звучи, числя, че повечето от решенията на главния съдия бяха тенденциозни, а решенията му - винаги в ущърб на моя отбор. Нивото на реферите като цяло не беше за "Б" група. Имам претенции към отсъждането на нарушението , след което домакините отбелязаха гола - просто нямаше такова! Поех "Академик" в труден момент, но мисля, че ще успея да спася отбора от изпадане. Има израстване у играчите, но трябват още усилия."

Наставникът на домакините Тодор Гарев беше уморен, но и доволен от домакинската пабеда над свищовлии. Чуйте какво каза наставникът на врачани на пресконференцията след мача:

"Тази победа ни трябваше, защото в додегашните 4 мача не успяхме да бием тук. Очевидно е, че играем по-добре навън. Липсват ни точки, а това води до напрежение в отбора. Знам, че има още много неща, над които да поработим, но нека първо да се порадваме на този успех. Не разбирам колегата за какво претендира - те нямаха нито едно чисто голово положение през целия мач. Доволен съм, че Тихомир Найденов вкара толкова важен гол. Той е играл най-малко от началото на първенството, а е опитен футболист, който много може да помогне на "Ботев". В началото на кариерата си той започна като ляв халф, а после се върна в защитата. Преди да го пусна даже му казах: Влизаш, за да вкараш гол! Най-големият ни проблем е атаката, където не разполагаме с бързи футболисти. Преди зимната пауза няма и откъде да купим или привлечем. Това са играчите и с тях ще правим каквото е нужно, за да трупаме точки."

Ето и всички резултати от 9-тия кръг в Б футболна група:

Ботев Враца - Академик (Свищов) 1:0
Банско - Монтана 1:2
Дунав (Русе) - Добруджа 1:3
ОФК Марек 2010 - Пирин (Разлог) 3:1
Витоша Бистрица - Калиакра 1:0

Днес:

Раковски - Спартак (Варна) -
Хасково 2009 - Ботев (Гълъбово) -

Класиране:

1 ОФК Марек 2010 23
2 Хасково 2009 18
3 Добруджа 17
4 Витоша Бистрица 14
5 Монтана 14
6 Банско 13
7 Пирин (Разлог) 12
8 Калиакра 11
9 Ботев Враца 10
10 Ботев (Гълъбово) 10
11 Спартак (Варна) 9
12 Дунав (Русе) 7
13 Академик (Свищов) 5
14 Раковски 3
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени