Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Георгиева от "Бдин Вида" с две индивидуални награди в Турнира на волейболните таланти

Снимка: bgvolleyball.com

В столичната зала "Христо Ботев" завърши волейболният турнир за млади таланти при момичетата, който бе възстановен след две години прекъсване. Турнирът обхваща най-перспективните състезателки, родени 1998/1999 година, от различни клубове у нас. Всеки от шестте региона в страната бе представен от сборен тим. Отборът на регион "Хемус" бе съставен от  Йоанна Вутова, Рени Тихомирова, Михаела Бориславова, Деница Каменова, Беатрис Николова, Катрин Конова и Ева Станчева от "Ботев" Враца и Гергана Георгиева, Емануела Николаева и Елена Георгиева от видинския клуб "Бдин Вида". Северозападния регион се води от треньорките Аглая Йорданова от Враца и Снежанка Гечева от Видин. Турнирът продължи 3 дни и бе спечелен от волейболистките на регион "Странджа", който обхваща клубовете от Югоизточна България. Момичетата от "Хемус" останаха на 5-о място.

Организаторите на състезанието връчиха и индивидуални награди. За отличените се погрижи Любо Ганев, като състезателките получиха спортен сак, в който имаше шапка, топка, фланелка и други спортни стоки. Церемонията уважи и ръководството на БФВ.

Състезателката на "Бдин Вида" Гергана Георгиева получи награди за най-добър нападател в турнира и за най-полезен играч от регион "Хемус".

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени