Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Сосиедад свали "Барселона" от върха след 3:1 на "Аноета"

Футболистите на "Реал" Сосиедад се радват пред погледа на Пике след успеха си с 3:1 срещу "Барселона"
Снимка: БГНЕС

"Реал" Сосиедад победи гостуващия "Барселона" с 3:1 в мач от 25-ия кръг на испанското футболно първенство. Така баските взеха реванш от каталунския си съперник за отпадането на полуфиналите в турнира за купата на Краля преди десет дни. Възпитаниците на треньора Хагоба Арасате записаха втори пореден успех в Примера дивисион и се изкачиха на петото място с 43 точки, на точка от четвъртия "Атлетик" Билбао. Шампионът "Барселона" пък загуби за втори път през февруари, след като в началото на месеца допусна домакинско поражение от "Валенсия" с 2:3. Така тимът на Тата Мартино вече е втори в класирането с 60 точки, на 3 точки зад лидера "Реал" Мадрид, който не срещна проблеми от "Елче" и записа победа с 3:0.
Мартино, който беше отстранен от резервната скамейка за второто полувреме заради оплаквания към главния съдия Давид Фернандес на почивката, пое вината за поражението, след като стартира мача с двама дефанзивни полузащитници в лицето на Серхио Бускетс и Алекс Сонг, които да укрепят
отбраната. Именно Сонг обаче си отбеляза автогол в 32-та минута когато в опита си да изчисти центриране от дясно на Серхио Каналес към Горка Елустондо камерунецът отклони топката в мрежата на Виктор Валдес. Лионел Меси изравни четири минути по-късно след подаване на Мартин Монтоя.

След почивката обаче домакините отново взеха аванс. В 54-та минута вратарят Карлос Браво вкара топката в игра със силен удар в половината на "Барселона", Марк Бартра изчисти лошо с глава към собственото си наказателно поле, Карлос Вела овладя и с отличен пас намери Антоан Гризман, който отблизо вкара 15-ия си гол за сезона. Пет минути по-късно Гризман асастира за Давид Сурутуса, който направи 3:1 за радост на над 30 хиляди на "Аноета". Малко преди края Карлос Вела можеше да направи победата още по-убедителна, но нацели гредата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна