Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за подаване на месечни осигурителни декларации от самоосигуряващите се

Снимка: РАДИО ВИДИН

На 25 февруари изтича срокът, в който самоосигуряващите се лица, избрали да се осигуряват само за фонд "Пенсии" могат да подадат еднократно осигурителна декларация образец 1 за 2014-а година.

Второто задължително условие, на което трябва да отговарят самоосигуряващите се лица, за да могат да се възползват от това си право, е осигуряването им да продължава от предходната година или да е възникнало от 01.01.2014 година.
В случай, че изпълняват всички условия, самоосигуряващите се лица могат да подадат еднократно декларация образец 1 с код за вид осигурен 22. Възползвайки се от тази възможност, те ще са задължени през годината само да внасят дължимите вноски за пенсионно и здравно осигуряване, но не и да подават ежемесечно декларация образец 1
- съобщи Милена Борисова, главен експерт в отдел "Анализи и планиране" към Териториална дирекция на Националната агенция за приходите - Велико Търново, офис Видин.  

Повече информация и консултации за попълването на осигурителните декларации може да се получи на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна, на електронна поща infocenter@nra.bg <mailto:infocenter@nra.bg>, на интернет страницата на НАП или в офисите на приходната администрация в страната, уточни Милена Борисова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна