Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хетафе" и "Гранада" направиха зрелищно 3:3 в Испания

"Хетафе"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Юсеф Ел-Араби вкара два гола и подаде за третия при равенството на "Гранада" 3:3 в гостуването срещу "Хетафе" в среща от испанското първенство по футбол. Първият мач от 28-ия кръг на Примера дивисион остави мадридчаните на застрашителната 16-а позиция в класирането, докато "Гранада" може да бъде по-спокоен със своите пет точки аванс.
Двата отбора изиграха изключително интересен мач, в който не се размина и без червени картони. Чиприян Марика и Лисандро Лопес  дадоха на два пъти аванс на "Хетафе" през първата част, но Иван Санчес и Ел-Араби връщаха гостите в мача. В 69-та минута "Гранада" остана с човек по-малко след червения картон на Мануел Итура и "Хетафе" се възползва моментално с гол на Анхел Лафита, но гостите успяха отново да се върнат в мача. Те изравниха чрез удар с глава на Ел-Араби в 77-та минута и три по-късно получиха дори шанс за победа след червения картон на Серхио Ескудеро, но не се възползваха.
Лидерът в генералното класиране "Реал" Мадрид играе по-късно днес като гост срещу "Малага", а преследвачът "Атлетико" Мадрид е домакин на "Еспаньол" в късния мач.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна