Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) с минимални победи в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) постигнаха минимални победи в 28-ия кръг на испанското футболно първенство и запазиха разликата помежду си от три точки на върха в класирането. "Реал" надигра "Малага" с 1:0 като гост и остава лидер със 70 точки. "Атлетико" е втори с 67 след успех у дома с 1:0 над "Еспаньол".

Мегазвездата Кристиано Роналдо донесе трите точки за "Реал" с попадение в 23-тата минута. Португалецът получи пас от Гарет Бейл и с хубав удар отбеляза единствения гол в мача, който е негов 25-и за сезона в шампионата. Домакините от "Малага" оказаха сериозен отпор на именития си съперник, но липса на класа в завършващата фаза им попречи да измъкнат поне точка от мача. Лошата новина за "Реал" е контузията на френския нападател Карим Бензема, който напусна принудително, но травмата му не изглежда сериозна на пръв поглед.

На "Висенте Калдерон" "Атлетико" също срещна сериозен отпор от гостуващия "Еспаньол", но спечели трите точки благодарение на попадение на своя водещ голмайстор Диего Коща. "Атлетико" упражни натиск с началния съдийски сигнал, но удари на Давид Вия и Габи не успяха да поразят целта. В 55-ата минута падна единственият гол, отбелязан от Диего Коща. Испанският национал получи пас от Давид Вия, надбяга съперников защитник и с точен удар вкара 22-рия си гол за сезона в Примера.

"Еспаньол" игра много силно и ни затрудни максимално, но ние знаехме как да противодействаме. Продължаваме мач за мач, пък накрая ще видим къде сме в класирането, коментира Диего Коща.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна