Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разясняват на открита среща в София особеностите на „Еразъм+“

Новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, стартирала през тази година, обединява в себе си седем програми, съществували до края на 2013г. Тя подкрепя дейности в сферата на училищното образование, висшето образование, професионалното образование и обучение, образованието за възрастни, младежкия сектор. Новата програма има за цел да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса за насърчаване на иновациите и конкурентоспособността, като същевременно насърчава заетостта, със специален акцент върху борбата с младежката безработица. Освен това „Еразъм+“ допринася за постигането на ключови европейски цели.

Особеностите на програмата ще бъдат разяснени на открита среща днес, с участието на Представители на Националния център за развитие на човешките ресурси и на Европейския потребителски център. Една от идеите е да се разиграят конкретни практически казуси.

Милена Караангова, главен експерт в отдел "Подкрепа на образователните политики" в Центъра за развитие на човешките ресурси, разясни промяната в някои срокове и отчетения до момента ефект от „Еразъм“. Чуйте какво каза тя.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени