Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Изборите няма да се решат от пропорциите в ЦИК

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че ако президентът промени указа си за ЦИК, още във вторник на извънредно заседание на парламента, ще може да се избере член на ръководството на комисията от ГЕРБ:

Изборите няма да се решат от пропорциите в ЦИК. Смятам, че това, което направи президентът Плевнелиев, е тежка политическа грешка, погазване на закона и на Конституцията и провокаци, координирана с политическа партия ГЕРБ, която не спира да се държи деструктивно в този парламент. Те ще правят очевидно обструкции по всякакъв възможен начин, в това число за работата на ЦИК, но просто няма да мине този номер.

Станишев заяви, че ще посъветва брат си да съди всеки, който спекулира с името му, по повод протестите срещу застрояването на Карадере:

А на брат ми, който го използват като боксова круша всякакви самозванци, ще му препоръчам всеки, който замеси неговото име по някакъв начин, да ги съди, защото това, което твърдят Яне Янев и др., в това число народни представители, лъжат - казвам директно и категорично.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени