Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дневникът на един луд” – най-добрата продукция за 2013-а година

Редакция „Радиотеатър” на програма „Христо Ботев” на БНР присъди наградата „Режисьор на 2013 година” на режисьора Лилия Абаджиева, осъществила изключително богата и въздействаща радиоинтерпретация на повестта „Дневникът на един луд” от Николай Василиевич Гогол, която излиза извън конкретния исторически контекст и прераства в хроника на мечтанието и страданието в самотата.
Радиотеатърът присъди наградата „Актьор на 2013 година” на Николай Урумов за изключително актьорско постижение в радиопродукцията „Дневникът на един луд”, за фината и многопластова работа пред микрофона и за удивителния дебют в света на аудио изкуството.

Радиотеатърът присъди наградата „Звукорежисьор на 2013 година” на Живко Марев – звукорежисьора, осъществил записа, монтажа и финалния микс на изключително въздействащата игрална продукция „Дневникът на един луд”, а така също и сложната многоезична постпродукция на българско-финландския документален проект „Един по-дълъг път до полето на боя”.

Редакция „Радиотеатър” при програма „Христо Ботев” на БНР присъди Специалната награда за принос към развитието на Радиотеатъра на Майя Динева – редактора-драматург, осъществил през годините дълга поредица от успешни постановки, между които и „Дневникът на един луд” и работил с обич, всеотдайност и изключителен мерак за развитието и популярността на българската радио драматургия.

Продукцията, получила Годишните награди на Радиотеатъра, ще бъде излъчена повторно на 6 април от 16.00 часа по програма „Христо Ботев”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени