Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамад Ал Омар : Българските бизнесмени да са по-активни в установяване на контакти с Кувейт

Хамад Ал Омар, заместник-генерален директор на Кувейтската търговска и индустриална камара, коментира в интервю за "Хоризонт", че кувейтската икономика остава стабилна, въпреки кризата, в която се намират световните финанси.
По думите му, Кувейт е отворена врата за българския бизнес, а чрез него може да се стигне и до останалите държави от Арабския залив. Много кувейтски компании проявяват интерес за инвестиране в туристическия сектор в България, увери Хамад Ал Омар.
Кувейтските фирми, макар да и не са в същото състояние каквото множество фирми в останалия свят, също се развиват в условията на криза. Традиционно, разбира се, петролният бизнес се развива най-добре. Най-доброто място за инвестиране се оказват банковите инструменти, защото, изглежда, средствата са най-сигурни, макар че парите е добре да са в движение. /.../ Българските бизнесмени трябва да бъдат по-активни, да посещават по-често Кувейт, да търсят своите местни партньори и да участват в изграждането на съвместни проекти. Кувейтските компании знаят доста малко за възможностите за инвестиране в България и, за да се случва това, те трябва да имат контакт с българските си колеги. Влизането на български фирми на кувейтския пазар им дава възможност да бъдат забелязани и от пазарите на останалите държави от Залива. Повечето компании от Кувейт искат и се занимават с инвестиране в туристическия бранш и България е добра възможност. Изграждането на хотели, туристически комплекси е добра възможност за влагане на пари в тази част на икономиката на страната ви.

Цялото интервю на Николай Кръстев с Хамад Ал Омар можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени