Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлозар Лазаров: По "Кокаинови крале" е работено избирателно

Снимка: БГНЕС

Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по операцията "Кокаинови крале". Това съобщи в предаването "Преди всички" главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

За мен е необяснимо, че по операция "Кокаинови крале", която всъщност е операция на други служби, то стана ясно, е работено явно избирателно, тъй като има лица, които са свързани с т.нар. "Кокаинови крале", тази връзка е потвърдена и юридически, и с друга информация, а не знам защо необективирана. Но това не е мой проблем, аз не мога да дам тази информация. Когато се осъществява трафик на наркотици, основната цел не е трафикът на наркотици – основната цел са финансовите средства, трафикът на наркотици всъщност е един механизъм за придобиване на тези финансови средства. Ако сложим двете неща на масата, искам да ви уверя, че в случая много по-важни са парите в крайна сметка. 

Според главния секретар на вътрешното министерство причината за разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков са финансово-икономически интереси: 

Когато се извършва убийство, имаме две възможности – или лични мотиви, или финансово-икономически интереси. В случая от това, което ми е докладвано, от това, което виждам като материали, най-вероятно става дума за финансово-икономически интереси и то за големи размери. 

По повод операцията на баретите в Лясковец, при която загина един командос, а други трима бяха ранени, Лазаров каза:

Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Знаете ли кое ми направи най-лошо впечатление – най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия. Самата жена обясняваше как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели, те от там нататък какви мерки са предприели и какви радиатори са сложили и т.н. какво повече трябва да обясняват, да не съм ги пратил аз там да снимат или да се държат по този безобразен начин. 

Битовата престъпност в страната е намаляла с 13 процента от началото на годината, а в "чувствителните зони" – с до 70 на сто, заяви още Светлозар Лазаров. По думите му се увеличават престъпленията, извършени от непълнолетни в София, както и тези, извършени от жени.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна