Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Повечето вестници съобщават на първите си страници за трагедията край хасковското село Винево, при която придошлата река погълна цяло семейство. "Две години след трагедията в село Бисер, потоп заля мост, уби четирима", гласи заглавието на 24 часа. След 8-часов порой, малката река Демирди дере помете "Опел" от Кърджали, търсят още три тела. До вчера, в 16.30 ч., когато бе прекратено издирването, бе открито само тялото на 55-годишната Ресмие, която била учителка в село Черноочене. Дъщеря й, Ширин Рамадан, е най-младата лекарка в Кърджалийската болница. В неизвестност е и 4-годишният син на Ширин Мерт. Труд отбелязва, че в село Винево от години сигнализирали, че мостът, срутен от вълна, е опасен, но пари за ремонт не били отпуснати. "400 безработни ще отстраняват щетите край Видин", пише 24 часа в друга публикация по повод наводненията през последните дни. По същата тема, Стандарт предупреждава на първа страница, че от неделя се очакват нови проливни дъждове.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев обвини правозащитната организация "Хюман райтс уоч" в лъжи по повод публикация за насилие срещу чужденци, опитващи се да влязат в страната ни. На тази тема е публикацията на първа страница на вестник Дума. Оръжието на българските граничари е без приклад, нямат и електрошокови палки, пише в подзаглавието. "МВР превърна охраната на границата в златна мина", гласи заглавието на първа страница на вестник Сега, който уточнява, че за 4 месеца министерството е получило допълнително 38 милиона лева и се готви да изхарчи още над 61милиона до края на годината.

"Заради 2 години безхаберие на държавата губим 12 милиона лева за старини на 16 века", пише вестник Преса на първа страница. Европейските пари за разкопките в Антична Сердика в района на Ларгото трябва да бъдат използвани до 29 октомври, но все още няма обявен търг, става ясно от публикацията.

"Според британска класация, морето в България най-евтино", пише Телеграф на първа страница.

Труд предупреждава на първа страница за очакван "кошмар по пътищата и за Гергьовден". Към 300 000 души се очакват по курортите у нас, а около 140 000 българи ще пътуват в чужбина, пише изданието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна