Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна от тенис турнира в Рим

Григор Димитров отпадна от тенис турнира в Рим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна от тенис турнира от сериите "Мастърс" в Рим. В полуфиналите първата ни ракета отстъпи с 2:6, 2:6 пред Рафаел Надал. Така испанецът, който е номер 1 в световната ранглиста, ще спори за титлата срещу Новак Джокович (Сърбия), който се наложи над Милош Раонич (Канада) с 6:7, 7:6, 6:3.

Надал до момента има седем титли в Рим, а последната му е от миналата година и ще я защитава срещу 2-рия в схемата на турнира Джокович.

За Григор класирането на полуфинал в италианската столица също е рекордно постижение, тъй като той стана първият българин, достигнал до такъв етап в турнир от сериите Мастърс 1000. Тук обаче има българска победа и тя е на Мануела Малеева от 1984-а година.

Надал не остави съмнение за по-голямата си класа и спечели мача за 1 час и 22 минути, като стартира по-убедително от първата минута. Той стартира с пробив на нула, след което при 4:2 направи още един, а накрая без проблеми взе и подаването си. Вторият сет не беше по-различен - отново пробив на старта за Надал, след което Григор опита да се съпротивлява, но не успя да върне пробива въпреки двете изравнявания за 40:40. Димитров взе само един гейм, като допусна и нов лесен пробив на 15 за 5:1. Все пак той показа някои от най-добрите си качества при последния си сервис в мача и намали, но накрая нямаше шанс и при последното разиграване прехвърли излезлия на мрежата Надал за последната точка на испанеца.

Така Григор претърпя пета загуба от пет мача срещу най-добрия тенисист в света за момента, но очакванията са той да се изкачи още от настоящото си 14-о място в Световната ранглиста.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна