Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски фолклорен фестивал в Сливен

Снимка: община Сливен

Тази вечер в Сливен започва 18-ият международен детски фолклорен фестивал "Приятелство без граници". В него участват танцьори от 12 страни. Фестивалната програма ще продължи до 26-и май.

От сутринта танцьорите от чужбина гостуват на сливенските училища. Символичен домакин на фестивала е 11-о СОУ "Константин Константинов". Групите от Индия и Словакия се представиха в Дома за стари хора, съставът на Молдова - в Общинския детски комплекс. Концерт за жителите на квартал "Клуцохор" изнесоха детският танцов ансамбъл "Българче" и гостите от Полша. След дефиле на участниците по централните градски улици е церемонията по откриване на фестивала с голям концерт на площад "Хаджи Димитър".

Шефът на общинския отдел "Култура" Ваня Шишкова представи  фестивалната програма.

Мотото на нашия фестивал е "Приятелство зад граници" и програмата е направена така, че децата да могат да комуникират помежду си. На 23-ти сме организирали творческа работилница в зала "Васил Левски", в която те ще правят кукерски маски, традиционни български неща, мартеници, ще танцуват, ще учат български хора, ще рисуват на асфалт. Концертните програми те ще изнесат в Сливен и в 11 селища на общината. На 24-ти май те ще се включат във фестивала и в празничното шествие на сливенските училища, каза Ваня Шишкова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна