Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова отпадна от „Ролан Гарос“ след загуба от Мария Шарапова

Цветана Пиронкова отпадна от „Ролан Гарос“ след загуба от Мария Шарапова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Първата ни ракета загуби Мария Шарапова (Русия) с 5:7, 2:6.

23-годишната българка започна отлично срещата с пробив още в първия гейм, като удържа преднината си до 4:2. Шампионката от 2012-а година и финалистка през миналия сезон Шарапова успя да изравни за 4:4, а при 5:4 пропусна сетбол при сервис на пловдивчанката. При 6:5 бившата номер 1 в света все пак успя да пробие отново и да спечели първата част. 

На почивката между двата сета Пиронкова поиска намесата на физиотерапевта заради проблем в лявото бедро. Тя се завърна на корта, но постепенно рускинята започна да доминира и след 2:2 Шарапова взе четири поредни гейма, а с това постигна пета победа в пет мача срещу българската си съперничка.

Рускинята направи 22 печеливши удара, два пъти повече от съперничката си, като това се оказа и една от най-съществените разлики между двете в мача.

Доволна съм, че затворих мача в два сета. Условията направиха - топката беше доста бавна. Имах известни проблеми в началото, но с напредването на мача заиграх по-добре, коментира 27-годишната Шарапова.

Пиронкова не успя да премине втория кръг на "Ролан Гарос" за първи път в кариерата си, но все пак заработи 42 хиляди евро и 70 точки за световната ранглиста, в която тя заема 42-рото място.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени