Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 украински войници са загинали при свалянето на военен хеликоптер от проруски сепаратисти край Славянск

| обновено на 29.05.14 в 15:12

10 украински войници са убити при свалянето на военен хеликоптер от проруски сепаратисти, съобщи председателят на Върховната Рада и изпълняващ длъжността президент Олександър Турчинов.

На заседание на парламента Турчинов допълни, че сред загиналите е и един генерал. Убитите военни трябвало да сменят свои колеги в рамките на ротация. Бойците от т. нар. народно опълчение в Източна Украйна обявиха преди това, че са свалили през деня вертолет на армията в един от своите бастиони - град Славянск. В района, в който е свален хеликоптерът, се чува интензивна стрелба и се вижда гъст дим.

Четиримата наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, които изчезнаха в Източна Украйна в понеделник, са държани от проруските сепаратисти, но вероятно скоро ще бъдат освободени. Съобщението е било направено от Вячеслав Пономарьов, чиято група контролира град Славянск. Той е заявил също, че екипите на организацията са били предупредени да не пътуват в района. Екипът се състои от датчанин, турчин, естонец и швейцарец.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна