Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС предлага Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите

| обновено на 04.06.14 в 12:06
Снимка: БГНЕС
ДПС номинира за министър на околната среда и водите Станислав Анастасов -вицепрезидент на Световния младежки либерален интернационал. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан обясни, че на извънредна пресконференция утре ще обяви позицията на движението за плавния преход към стабилизация на политическия процес с отговори на всички въпроси, касаещи управляващи и опозиция:  На тази пресконференция ще дешифрираме този израз, защото от вчера насам чувам оценки, че позицията не ни е била съвсем ясна. Едно е сигурно, че ДПС, въпреки и днешните твърдения за преяждане с власт, няма никакви амбиции за разширяване на властовите си позиции. Ще ви изненадам минимум с толкова ясни и конкретни отговори, които да бъдат ясни на всички - и на коалиционни партньори, и на външни анализатори.

Лидерът на ДПС заяви, че вече е разговарял с премиера за бъдещата рокада в Министерството на екологията: Въпросът за ремонт на кабинета е в полето на отговорностите и правомощията на министър-председателя и понеже министър-председател е Орешарски с него вече споделих идеята за господин Станислав Анастасов. Него имах предвид, защото е млад, енергичен и високоинтелигентен кандидат за министър.

Кандидатурата на Станислав Анастасов е една от силните, но не е утвърдена окончателно, коментира премиерът Пламен Орешарски.

31-годишният Станислав Анастасов бе шести в листата на ДПС за Европейския парламент. Завършил е информатика в Техническия университет в Мюнхен и стопанско управление в СУ. 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна