Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция и Нигерия със скучно 0:0 в контрола преди Световния шампионат

Гърция-Нигерия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националните отбори на Гърция и Нигерия направиха скучно нулево равенство в приятелска среща, играна на стадиона на американския футболен клуб "Филаделфия Юниън". Това бяха предпоследните контроли на двата тима преди Световното първенство на футбол, като европейците срещат Боливия в събота, а африканците играят срещу САЩ в петък.

Гърция и Нигерия не създадоха много голови положения, като най-доброто беше изпуснато от европейските шампиони от 2004-та година в 83-тата минута. Йоргос Самарас получи шанс да се разпише от десетина метра, но неговият удар беше блокиран. Топката пък попадна в Димитрис Салпингидис, но и неговият изстрел с глава не намери мрежата на нигерийците.

Гръцкият халф Йоргос Карагунис, вече 37-годишен, изигра цялото първо полувреме за своя тим. Това беше много добра новина за феновете на отбора, които бяха най-многобройната част от публиката на стадиона във Филаделфия.

Гърция е в група "С" на Мондиала с отборите на Колумбия, Кот Д'Ивоар и Япония. Нигерия попадна в група "F", където съперници са Иран, Аржентина и Босна и Херцеговина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени