Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Погледни отново” и „20 стъпки напред”

БНР Новини
Хорхе Букай раздава автографи при предишно гостуване в България.
Снимка: БГНЕС

Българските читателите на усмихнатия аржентински психотерапевт и писател Хорхе Букай са привилегировани да не чакат пред кабинета му, а да имат книги с неговите приятелски автографи и професионални съвети, поднесени с почти поетично вдъхновение.
Но и Хорхе Букай има привилегията да бъде приет сърдечно от иначе доста сдържаната и недоверчива българска публика. А той, истинският професионалист – усеща тази взаимност. Затова навярно е решил да ни представи и сина си Демиан Букай – също доктор психотерапевт със своя успешна международна практика. Дебютната книга на Демиан „Погледни отново” вече е в книжарниците – така че всеки сам може да се убеди колко различен е като автор и специалист младият доктор. Дали е вярна преценката, ще се види, ако сте сред публиката в София, Пловдив или Велико Търново през следващата седмица, когато баща и син Букай ще застанат един до друг, а може би и един срещу друг пред почитатели.
Факт е обаче, че и Хорхе Букай не разчита на отлежалите аплодисменти от предишните си гостувания – подготвил е книгата „20 стъпки напред”, която със своята лаконичност и конкретност е писана сякаш тъкмо за скептичния български читател.
Доверието и талантът имат нещо общо – не могат да се скрият, но и не могат да се придобият насила. Обещавам да попитам дали това е така двамата аржентински психотерапевти Хорхе и Демиан Букай следващата седмица в зала „Милениум”, Университет по архитектура, строителство и геодезия в столицата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна