Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори успех за волейболистките ни срещу Азербайджан

България победи Азербайджан и във втория мач от европейската лига по волейбол за жени, игран в столичната зала "Христо Ботев".

Първият гейм започна равностойно, но бързо гостенките поведоха с 6:3, а първата техническа пауза дойде при резултат 8:4 за Азербайджан. Българките успяха да намалят чак при 15:16, но постепенно отборът на Азербайджан си върна преднината и спечели първия гейм с 25:19.

В началото на втория гейм гостенките поведоха с 3:0, но българките бързо изравниха на 3:3. Последва ново изравняване - 5:5, след което българските волейболистки поведоха с 8:5, а след това без особени проблеми спечелиха гейма с 25:19 и изравниха резултата - 1:1.

Българките изцяло доминириха в следващите два гейма, бяха непрекъснато водещи в резултата и без особени проблеми спечелиха мача с 3:1.

Най-резултатна от българките бе Мирослава Паскова с 19 точки, а Гергана Димитрова и Виктория Григорова завършиха мача с по 14 точки.

В събота и неделя (14-ти и 15-ти юни) отборът на България ще играе следващите си два мача от група "А" на Европейската лига с
отбора на Турция. Българките са отново домакини и ще играят с Турция отново в столичната зала "Христо Ботев".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна