Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Босев: Мълчанието на прокуратурата около случая "Пеевски" ме кара да си мисля, че става дума за симулация

Снимка: БГНЕС

Мълчанието на прокуратурата и всичко, което виждаме като обвинения, по-скоро ме кара да си мисля, че става дума наистина за симулация на разследване. Това заяви в предаването "12+3" журналистът от вестник "Капитал" Росен Босев относно разследването на опита за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски.
Има един единствен говорител покрай тази история и това е адвокатът на един от обвиняемите. Прокуратурата не е казала абсолютно нищо за този случай, а от малкото достъпна информация може да се направи извод, че става дума за нещо, което юридически и логически въобще не прави смисъл. В крайна сметка повдигнатото обвинение е за опит за убийство, а това означава да бъде поставена бомба, която да гръмне и да не постигне целите, за които е сложена, или да бъде стреляно и мишената да не бъде уцелена, или пък, ако в момента, в който е стреляно, хората да са били задържани. А от всичко това, за което става дума, по-скоро ми прилича на приготовление, ако има доказателства за това, въпреки че според адвоката на г-н Христов, който е обвиняем, няма данни за това, коментира Босев.

Според него едно такова разследване превръща Делян Пеевски в жертва, а неговият основен опонент от няколко месеца – Цветан Василев, в извършител.

Целия коментар на Росен Босев чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна