Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Ася Пенчева разказва за ареста на Венцислав Ангелов – Чикагото

Снимка: БГНЕС


Вчера пред сградата на дирекцията на полицията в Русе, където се намира и следствената служба бе докаран арестант, съпровождан от маскирани служители на ДАНС и МВР, разказа русенският журналист Ася Пенчева, очевидец на ареста на Венцислав Ангелов – Чикагото в интервю за предаването "Неделя 150".


Арестуваният беше с качулка на главата и затова беше трудно разпознаването му. Един от жестовете му, характерен за него, е, че той повдигна палец към журналистите в знак на успех, а тези, които са гледали клиповете му, качени в Интернет, го разпознаха, защото той обикновено започва и завършва записите си с него, добави тя.

Пенчева обясни, че в началото на демокрацията Ангелов е отворил първият в Русе стриптийз клуб „Чикаго“ и от там идва и прякорът му: Все още не е потвърдено дали арестуваният е наистина Ангелов, но когато изчаквахме изявление в сградата на полицията пристигна и жената на Чикагото, с която той живее на семейни начала и първородният му син Йордан Бонев.

При срещата си с журналистите Йордан Бонев заяви: Нямаме никаква информация какво се е случило. Аз не знам какво се е случило. Може би искат да го обвинят, че той разпространява слуха за дестабилизиране на финансовата система, което е абсолютна манипулация, защото тази информация идва от други потребителски фалшиви профили. Абсолютно нищо общо няма Венцислав Ангелов с тази манипулация на кукловодите. /…/ Това е абсолютен политически произвол над моя баща.

Пенчева обясни, че в петък Ангелов е публикувал на стената си във Фейсбук „Сега ви посочвам и следващата банка, към която ще бъде насочена следващата атака, след Първа инвестиционна банка. Сега да ви е честито падането на борда и довеждането на Бойко Борисов на Международния валутен фонд, новият поробител, оръжието на масони и илюмнати“. В коментарите под написаното потребител, който не е анонимен, казва, че вече го е докладвал в МВР и го предупреждава за тежките дни в затвора. Това се случва на 27-и юни в 14 часа. Точно 26 часа преди ареста. На 22-и юни Чикагото създава клипче, в което казва, че Валутният борд ще падне. В клипа Ангелов призовава всички, особено тези, които имат едногодишен депозит, да си теглят парите, да ги обръщат във всичко друго, но не и в левове. В същото видео обяснява, че когато падне Валутният борд , цените ще станат равностойни с евровите и народът ще обеднее.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна