Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мишел Платини ще се присъедини към новите си съотборници от "Славия" в събота

Мишел Платини
Снимка: БГНЕС

Нападателят Мишел Платини ще се присъедини в събота към лагера на футболния "Славия" в Словения. Бразилският голмайстор се е разбрал с ръководството на "белите" и ще бъде десетото ново попълнение на отбора през лятото.

През миналия сезон 30-годишният Мишел Платини игра за шампиона "Лудогорец" Разград, а преди това носи екипа на ЦСКА, "Черноморец", както и на румънския "Динамо" Букурещ. При "армейците" голмайсторът работи заедно с Милен Радуканов, който в момента е треньор на "Славия".

По-рано през лятото "белите" привлякоха Крум Стоянов, Жереми Манзоро и Карлос Фонсека (Черноморец), Иван Вълчанов (Любимец), Димитър Георгиев (Марек), Димитър Везалов (Ботев Пловдив), Вилиян Бижев (втори отбор на Ливърпул), Станислав Генчев (АЕЛ, Кипър) и Мичел Бургзорг (Лудогорец).

А защитникът на "белите" Александър Дюлгеров ще играе през новото първенство в румънския "Конкордия" (Кяжна). Бранителят, който си тръгва от "Овча купел" като свободен агент, подписва с румънците за 1+1 години. Той може да играе и като десен бек, и като централен защитник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна