Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" разгроми трагичен "Левски" в контрола, феновете искат обяснение

"Берое" - "Левски"
Снимка: БГНЕС

"Берое" (Стара Загора) победи "Левски" с категоричното 3:0 в контролна среща по футбол, играна на терена на спортния комплекс "Правец" пред близо 500 привърженици на "сините". "Берое" стигна лесно до успеха, възползвайки се от грешки на левскарите, които пък от своя страна играха много слабо и отново не успяха да стигнат до победа в контролните си мачове.

"Левски" и "Берое" изиграха слабо първо полувреме, в което леко териториално предимство имаха футболистите от Стара Загора. Те дори поведоха в резултата, въпреки че не успяха да създадат голови положения пред дебютанта на "синята" врата Стефано Кунчев. Попадението за 1:0 в полза на "Берое" падна в 39-ата минута, когато Венцислав Христов центрира в наказателното поле, а централният защитник Пламен Димов си отбеляза автогол с гърди. "Берое" се вдъхнови от гола и още в следващата атака вкара за втори път във вратата на "Левски". Автор на гола беше Жуниор Мапуку, който преодоля Стефано Кунчев при положение сам срещу вратаря и се разписа за 2:0.

Футболистите на "Левски" овладяха играта след почивката, когато Валери Божинов отстъпи мястото си и лентата на Владимир Гаджев, а Радослав Димитров зае позицията на Стефан Велев на десния фланг. Първото добро положение се откри пред стрелялия извън наказателното поле Антон Огнянов, а второто - след удар от около точката за дузпа на Радослав Димитров. Бившият халф на "Славия" свали висока топка и стреля със задна ножица, но топката премина на около метър от дясната греда на вратата на Иван Караджов. Натискът на "Левски" продължи само 15 минути и отборът на Пепе Мурсия не успя да вкара, но това направи "Берое", въпреки че секунди преди третото попадение Петър Хубчев смени почти целия си състав. Положението отново дойде от грешка в центъра на защитата, като този път Салим Керкар се разписа сам срещу Кунчев за 3:0 в 64-та минута. Асистенцията беше на Стефан Спировски, а и вратарят на "Левски" не се намеси особено добре.

Единствените три възможности за гол за "Левски" дойдоха след удари на Роман Прохазка. При първото положение словашкият халф нахлу в наказателното поле от дясно и стреля в ръцете на Иван Караджов, докато във втория случай той изпрати топката много в страни от съперниковата врата с удар извън наказателното поле. Неговият трети удар, в 86-ата минута, отново беше отправен право в тялото на Караджов.

Двата отбора завършиха мача с масов бой след грубо влизане на Аласан Ндиае в краката на Владимир Гаджев. Халфът на "Берое" беше изгонен заради нарушението си, а Пламен Крумов получи червен картон заради реакцията си.

Близо 50 от привържениците на "Левски", проследили на живо загубата с 0:3 от "Берое" (Стара Загора) в контролна среща по футбол на спортния център в Правец, нахлуха на терена след последния съдийски сигнал и разговаряха очи в очи с директорите Георги Иванов и Даниел Боримиров. Ядосани от развитието на мача, те се възползваха от липсата на полиция и потърсиха сметка за изключително слабата игра на "сините". Привържениците на "Левски" се спряха при резервната скамейка на "сините" за около 5 минути, но все пак след това се отправиха към съблекалнята на "Берое". В този момент обаче пристигна полиция и привържениците излязоха от спортния център в Правец.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна