Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачите блокират София в петък

Превозвачите ще блокират София в петък. В 15 часа в най-натоварения за трафика ден всички изходи на столицата ще бъдат затворени от ТИР-ове. Това е ответна мярка на взетите решения от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), каза в предаването "Преди всички" заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

Лалов обясни, че едностранно, без съгласуване с бранша, от АПИ са издали заповед, с която се увеличават пътните участъци със забрана за движението на камиони в петък и неделя.

Красимир Лалов твърди, че причина за заповедта са лобистки интереси:

Ние много добре знаем чии са. Нека бъде така любезен г-н Чайков (бел. ред. - инж. Стефан Чайков, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура") да каже кой му разпореди да я подпише тази заповед на тъмно. Ние помолихме да я отмени. Иначе в петък ще съобщим чии са интересите.

На въпрос кой би разпоредил заповедта да стане факт, Лалов отговори:

Години наред е един и същ човек, който плаши със своето влияние и заплашва всички шефове в АПИ, че ще ги вкара в затвора. 

Очаква се превозвачите да бъдат подкрепени от свои колеги от Пловдив. Те ще прекратят протестите само при едно условие - отмяна на заповедта на АПИ.

Цялото интервю с Красимир Лалов можете да чуете в звуковия файл. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна