Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежта среща Европа

БНР Новини
Картата, с която слушателите на европейското предаване по програма „Христо Ботев“ през 1991 г. можеха да дадат своя глас за европейското обединение.



• Така се наричаше през първите 7 години от съществуването си предаването за обединена Европа по програма „Христо Ботев”. На 20 юли т. г. то навлезе в 25-ата си година и оттогава във всеки брой на „Европа без граници”, както се нарича сега, припомняме моменти от неговата история. Ще чуете документален запис от пресконференцията за отбелязването на 10-годишнината на предаването в БТА през 2000 г., на която известният днес писател Георги Господинов, победител в първото издание на конкурса „Младежта среща Европа” през 1991 г. припомня какво му е дало участието в този конкурс.
• Защо е важно сключеното споразумение за партньорство между Европейската комисия и България за използването на структурните и инвестиционни фондове на ЕС през 2014 – 2020 г.
• Какво е Флаш Европа 28: представяне на конкурса, организиран от Делегацията на Европейската комисия в Китай, за млади писатели до 28 години от 28-те страни на Европейския съюз. Събеседник: Елица Вучева от Представителството на ЕК в България.
• Новини за летни европейски културни събития с български адреси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна