Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни със загуба и от Бразилия

Волейболистите ни със загуба и от Бразилия
Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби с 1:3 гейма, в отделните части  21:25, 25:23, 22:25, 20:25 точки  от световния шампион Бразилия в контролната среща, играна пред повече от три хиляди зрители в "Арена Ботевград".  Това е последната проверка за националите преди световното първенство в Полша, което започва в края на август.

Селекционерът Пламен Константинов започна срещата без капитана Тодор Алексиев, като в посрещане в стартовия състав заложи на Тодор Скримов и Николай Пенчев. Като диагонал започна опитният Владимир Николов, а разпределител беше Андрей Жеков. В центъра играха Виктор Йосифов, а либеро бе Теодор Салпаров. В хода на двубоя Константинов даде шанс за изява на целия състав, който се подготвя за Мондиал 2014.

С 18 точки най-резултатен в мача беше бразилецът Лукас Сааткамп. За България трима волейболисти реализираха по 10 точки - Тодор Скримов, Владимир Николов и Николай Пенчев.

Оформи се картината, в която се намираме. До понеделник ще оформим и състава. Днес играхме по-добре. Състезателите бяха малко по-свежи, но пак изпуснахме някои ситуации. Андрей (Жеков) има проблеми в рамото. Николай Николов каза още на загрявката, че има проблем и не се чувства добре. С него положението също е неясно, заяви след срещата треньорът на отбора Пламен Константинов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна