Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Дончев: Имаме реален шанс да приключим този програмен период със 75 - 80% усвоени средства

Евродепутатът Томислав Дончев определи като първостепенна задача на служебното правителство и на всички,ангажирани с усвояването на евросредствата у нас, системата да се успокои,да се въведе ред и общините да разберат,че не са изоставенислед спирането на програмите за регионално развитие и околна среда. Във Варна той каза още,че е важно общините да продължат изпълнението на проектите и да получат финансиране,за да не се демотивират през новия програмен период.Дончев коментира факта,че България е на 24-то място по усвояване на еврофондовете:

Моята прогноза е, че имаме реален шанс при умели действия от страна на правителството да приключим този програмен период поне със 75 или 80% усвоени средства, а можеше да бъдат и повече. Напълно възможно е, зависи от действията, зависи от усилията, които трябва да се полагат всеки ден от тук нататък до края на 2015-а година и борба за всеки евроцент.

За 200-те милиона, които няма да получи страната ни, Дончев каза: Това е т.нар. автоматична загуба на средства, ако не бъде постигната целта за 2014-а година. За всяка година има годишна цел за средства, които трябва да бъдат платени. Ако има плащания, по-малки от целта, средствата се губят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени