Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" разгроми "Евертън" като гост с 6:3 и излезе начело в Англия

"Евертън" - "Челси"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Челси" разгроми "Евертън" с 6:3 като гост в мач от третия кръг на английското футболно първенство. С успеха възпитаниците на Жозе Моуриньо оглавиха временното класиране с пълен актив от 9 точки. Диего Коста откри резултата още в 34-ата секунда, след като беше изведен в чиста позиция от Сеск Фабрегас и прокара топката
между краката на Тим Хауърд.

Лондончани удвоиха аванса си преди да е изтекла третата минута. Рамирес хитро намери Бранислав Иванович зад гърба на защитата на домакините в пеналта и сръбският защитник не пропусна с удар по тревата. Шеймъс Колман от дясно и Кевин Миралас с глава от десетина метра не даде шансове на Тибо Куртоа. В 67-ата минута Еден Азар проби остро от ляво, навлезе в наказателното поле и опита ниско центриране. Топката се отклони от шпагата на Колман и за трети път влезе в мрежата на "Евертън". Две минути по-късно Ейдън МакГийди изведе СТивън Нейсмит в добра позиция в наказателното поле и той с прецизен удар направи 2:3.

В 74-ата минута Неманя Матич вкара четвърти гол за "Челси" с удар от 18 метра, но две минути по-късно бившият нападател на лондончани Самуел Ето'о отново върна интригата, след като засече с глава центриране на Лейтън Бейнс от фаул. В следващата атака Рамирес направи 5:3 след пас на Матич и удар по диагонала от ъгъла на малкия пеналт.
В последната минута Диего Коста оформи крайното 6:3 с четвъртия си гол за сезона във Висшата лига след асистенция на Джон Оби Микел. "Евертън" остана без успех от началото на сезона след равенства в първите си два мача.

Срещи от третия кръг на английското футболно първенство във Висшата лига:

  "Евертън" - "Челси"  - 3:6
  "Манчестър Сити" - "Стоук"  - 0:1
  "Нюкасъл" - "Кристъл Палас"  - 3:3
  "Куинс Парк Рейнджърс" - "Съндърланд"  - 1:0
  "Суонси" - "Уест Бромич Албиън"  - 3:0
  "Уест Хем Юнайтед" - "Саутхемптън"  - 1:3
  "Бърнли" - "Манчестър Юнайтед"  - 0:0

  Днес:
  "Астън Вила" - "Хъл Сити"
  "Тотнъм" - "Ливърпул"
  "Лестър" - "Арсенал".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени