Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" с класическа победа над "Хетафе" като гост

"Хетафе"-"Валенсия"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Валенсия" изнесе впечатляващ мач като гост на "Хетафе" и го разгроми с 3:0 в последна среща от 4-ия кръг на испансокот футболно първенство. Още в 7-ата минута валенсианците отбелязаха с гол на изгряващата им звезда Пако Алкасер, който получи топката от Родриго и с удар по земята се разписа. 21-годишният нападател е сочен от медиите за бъдещия централен нападател на испанския национален отбор.

Алкасер беше замесен и във второто попадение, което падна в 21-ата минута. Той асистира на едно от новите португарски попълнения във "Валенсия" - Андре Гомеш. Мачът продължи да се развива в една посока и след почивката, като 18 минути преди края на срещата Софиян Фегули спечели дузпа, когато беше фаулиран от Хуан Родригес от домакините. Родриго Морено-Родри беше точен от 11-те метра и покачи на 3:0. Но минута по-късно Родриго Морено беше отстранен от терена заради груб фаул, който беше оценен с втори жълт картон.

След тази среща "Валенсия" се изкачи на 2-ро място в класирането с 10 точки, само две по-малко от лидера "Барселона", спечелени от три победи и 1 равенство. Също с 10 е и "Севиля", който обаче има по-лоша голова разлика. С 3 точки пък "Хетафе" заема 16-о място.

Днес стартира и 5-ият кръг на първенството, като съперникът на "Лудогорец" в Шампионската лига "Реал" (Мадрид) е домакин на "Елче".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна