Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокална формация "Юлангело" с концерт в Русе преди турне във Франция

Снимка: Юлангело

Вокална формация "Юлангело" ще изнесе концерт в Русе на 25-и септември, четвъртък, от 19.00 часа в Зала "Европа". Ще бъде представен албумът на Формацията "42". Изпълнителите напомнят, че "42" е име, произлязло от идеята за връзката пространство - време.

42-ри паралел северна ширина е подходяща линия на различни етнически музикални култури, от които "Юлангело" избира за тази програма: Корсика, България, Грузия, Армения, Русия, дори еврейски песни. 42-ри паралел е също линията, която минава и през времето  с песни от 16-и до 20-и век. Чрез своите аранжименти на църковни и светски пeсни "Юлангело" предава духа на полинационалната култура. Това е израз на естествения човешки стремеж за свобода и единение.

Входът за концерта е свободен, защото той е част от Есенния салон на изкуствата и се осъществява с помощта на Община Русе, Фондация "АртОфис" - София и Фондация "Америка за България". Със същата програма Ансамбълът ще съпътства предстоящото турне на Русенската филхармония във Франция със свои шест самостоятелни концерта от 30-и септември до 20-и октомври.

Вокална формация "Юлангело" е носител на приза "Ансамбъл на годината" в националната анкета на предаването "Алегро виваче" "Музикант на годината" 2011-а.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна