Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА ще разследва "Базел", "Галатасарай" и "Борусия" Дортмунд заради запалянковците

УЕФА
Снимка: Архив

Европейската футболна централа (УЕФА) ще разследва отборите на "Базел" (Швейцария), "Галатасарай" (Турция) и "Борусия" Дортмунд (Германия) заради безредици на запалянковците по време на мачовете от груповата фаза на Шампионската лига. От УЕФА уточниха, че привържениците на тези отбора са хвърляли на терена фойерверки и други предмети. Случаите ще бъдат разгледани от Дисциплинарната комисия на УЕФА на 16-и октомври. Санкциите може да бъдат наложени още преди следващите мачове в турнира.

"Базел" е съперник на българския шампион "Лудогорец" в Шампионската лига. Швейцарският шампион победи "Ливърпул" с 1:0, а феновете са хвърляли предмети по терена. "Лудогорец" приема "Базел" в третия кръг в група "В" на 22-и октомври, а гостува на швейцарския шампион на 4-и ноември. УЕФА вече наложи на "Базел" двегодишен изпитателен срок заради нередности от страна на привържениците през миналия сезон в "Лига Европа".

Феновете на "Галатасарай" хвърлиха сигнални ракети по време на загубата с 1:4 от "Арсенал" в Лондон, което наложи срещата да бъде прекратена за няколко минути през първото полувреме.

Привържениците на "Борусия" Дортмунд направиха същото при успеха с 3:0 като гост над "Андерлехт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени